"Міс Україна Всесвіт" продала на аукціоні крила від свого костюма – боєць з Кіровоградщини отримає протез

06.03.23 12:00

"Міс Україна Всесвіт" Вікторія Апансенко продала на аукціоні крила від свого костюма за понад 10 тисяч американських доларів. Про це дівчина написала на своїй сторінці у Facebook. Благодійний вечір відбувся в США у місті Нью-Йорк. Вторговані гроші Вікторія перерахувала на протези та реабілітацію бійців Збройних сил України. Серед них є військовий з села Аджамка Кропивницького району Віктор Кобець.

Конкурс "Міс Всесвіт 2022" відбувся у Новому Орлені в США. Україну представляла уродженка Чернігова Вікторія Апанасенко. 11 січня під час презентації національних костюмів вона з’явилася в образі Архангела Михаїла, який вважається небесним покровителем Києва. Костюм дівчини отримав назву "Воїн світла". Вікторія вийшла на сцену з мечем у білій сукні. Образ доповнили головний убір у вигляді німба та механічні крила.

Аукціон у Нью-Йорку влаштував засновник благодійної організації "Kind Deeds" Олександр Рубцов. Це – українець, який 2015 року переїхав до Сполучених Штатів Америки. Нині його організація допомагає у протезуванні людям, які втратили кінцівки під час війни, насамперед – українським солдатам. Він і запросив Віктора Кобця з Кіровоградщини - із Аджамки, - на цей захід.

25-річний сержант перебуває в США з 8 січня цього року. Чоловік на війні втратив ногу. З 2016 по 2019 роки він брав участь в антитерористичній операції. На початку повномасштабного російського вторгнення пішов добровольцем захищати Україну.

"Разом з побратимами звільняв острів Зміїний від окупантів, знімав ворожий прапор з головного флагштоку. Також брав участь у звільнені від російських військ Херсонської області. 5 жовтня 2022 року при виконанні бойового завдання біля Давидового Броду отримав вогневе поранення, після якого мені ампутували одну кінцівку".

Реабілітацію захисники проходять безплатно. Віктор Кобець нині користується навчальним протезом, у понеділок (30 січня) повинен отримати уже постійний. "Через три тижні приїду в Україну. Дуже хочу знову повернутись на фронт", – говорить військовий.

Джерело



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: