​Програма «Безпечне село» у Дмитрівській громаді об’єднала зусилля влади і громадських активістів

15.02.22 10:00

Проведення безпекового аудиту, встановлення відеокамери, цілодобова фіксація, макети «Пішохідний перехід» - фігурка школяра, який збирається перейти дорогу, відновлення дорожніх знаків та розмітки - це далеко не весь перелік заходів реалізованих у Дмитрівській громаді в рамках програми «Безпечне село», - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

Програма "Безпечне село" від самого початку передбачала встановлення камер відеоспостереження на автомобільній трасі Т-12-11, забезпечення роботи Поліцейської станції громади з дільничними офіцерами., посилення безпеки дорожнього руху біля закладів освіти та соціальної сфери. Завдяки ж співпраці місцевого самоврядування та громадських організацій програму суттєво доповнили та продовжують реалізовувати ще кілька, не менш, важливих, заходів з профілактики правопорушень й усунення причин та запобігання виникнення умов їх вчинення.

Так, зокрема, всі розташовані в громаді об`єкти благоустрою, адміністративні будівлі, заклади освіти, культури та охорони здоров`я вже оснащені цілодобово системами відеоспостереження. Відеокамери мають високу якість - розпізнають обличчя та "бачать" номери машин. Біля шкіл і садочків заходи з безпеки дорожнього руху посилили додатково.

«На узбіччі біля освітніх закладів, поруч з пішохідними переходами, встановили фігурки школяра на пішохідному переході, а «по-народному» школяр блокатор– це елемент дорожньо-вуличного обладнання, щоб викликати посилену увагу водіїв. Ми орієнтуємось на сучасні, надійні, стійкі засоби та методи, які здатні працювати в цілодобовому режимі. Паралельно коштом місцевого бюджету проходить проєктування, встановлення, обслуговування, ремонт, реконструкція та модернізація систем зовнішнього освітлення. Освітлена вулиця – це не тільки комфорт для мешканців, це також важлива складову безпечного перебування людини в темні часи доби», - розповіла Наталія Cтиркуль, голова Дмитрівської громади.

В посиленні безпеки дорожнього руху в Дмитрівській громаді допомагають і громадські організації. Так, ГО «Платформа успішних змін», яку очолює мешканка села Цибулеве Тетяна Решетнікова, згуртувала жителів і провела безпековий аудит населеного пункту. В результаті громадського звернення у селі відновили освітлення вулиць, зробили контурне маркування стовпів за допомогою світловідбивної стрічки, започаткували регулярні майстерні із виготовлення флікерів для малечі та юнацтва.

На початку року на центральній садибі Дмитрівської громади взялись за оновлення вуличних вказівників – як одного з важливих елементів зручної навігації.

«Це не тільки інформативно і естетично, це робиться для того, щоб під час виїзду на терміновий виклик поліціанти чи медики "швидкої" не блукали в пошуках потрібних адрес в населених пунктах громади», - додає Наталія Стиркуль.


авторка - Валентина Остапчук



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: