​Три навчальні заклади Кіровоградщини стали кращими екошколами року!

31.01.22 10:00

Три навчальні заклади Кіровоградщини названі кращими екошколами року. Вони змагалися за лідерство зі школами 24 регіонів України та потрапили до Національного рейтингу з 50 кращих шкіл.

Як повідомили в пресцентрі Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», протягом року учні успішно реалізували екологічні ініціативи, проводили онлайн та офлайн акції, кампанії, мобілізували ресурси та впроваджували систему правильного поводження з відходами, залучали батьків та громади.

У рейтинг потрапили Аджамський ліцей Аджамської сільської ради Кропивницького району, Мар'янопільська філія Новоукраїнського ліцею №8 Новоукраїнської міської ради та КЗ «Верблюзький навчально-виховний комплекс» Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад-центр позашкільної освіти Новгородківської селищної ради.

Для розвитку екокультури та інфраструктури шкіл учасники запроваджували сортування, здавали на перероблення вторинну сировину, збирали та передавали на утилізацію небезпечні відходи: батарейки, люмінесцентні лампи, одноразові маски, робили годівнички, зелені класи, парки, клумби.

Облаштовували сортувальні станції, екоцентри, екокуточки відпочинку, велопарковки, літні майданчики для занять, організовували апсайклінг-центри, перероблення пластику, робили соціальне підприємництво для залучення додаткових ресурсів на розвиток екоінфраструктури школи, встановлювали станції вимірювання забруднення повітря, інформаційні стенди, розводили саджанці, висаджували дерева, навіть вирощували картоплю в опалому листі та багато іншого.

Загалом у межах проєкту активізували 29007 учасників до екологічних дій: учнівська молодь, педагогічний колектив, батьки та громада. Разом зібрали та здали на перероблення 123900 кг вторинної сировини: 91151 кг макулатури, 10293 кг пластику, 1285 кг ТетраПаку. До пунктів приймання передали 21171 кг інших відходів: органіку, плівку, скло, жерстяні та алюмінієві банки, металобрухт, пластикові кришечки, відпрацьовані джерела живлення й навіть монетки.

Організатор – Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого- натуралістичного центру.

Нагадаємо, над тим аби Аджамка поступово перейшла на сортування сміття, вже кілька років планомірно працюють місцеві школярі, малими кроками впливаючи на велику громаду, повідомляє портал "Гречка"



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: