​Тепловізор для військових: фермери з Аджамки підтримали звернення ветеранської організації

29.11.21 13:53

Хороші справи сьогодні, як ніколи, потрібні у нашому світі. Попри те, що всі заклопотані власним буденним життям, в громадах є люди, які не залишаються осторонь навіть загальнодержавних проблем. Так, представниками Аджамської громади, було придбано тепловізор для військових. Про це розповіла Людмила Коваль, голова ветеранської організації у селі Аджамка.

- Пані Людмило, ваша ветеранська спілка отримала листа від військової частини, котра дислокується на Сході з проханням придбати для них тепловізор. Це справді так?

- Так, це правда. Мені до рук потрапила копія листа від військових. І коли ми зрозуміли, що залишилися віч на віч з цією проблемою, цей лист і звернення від нашої організації роздрукували і надіслали нашим фермерським господарствам, нашим фермерам.

- І як на це відреагували місцеві господарники?

- Одразу на це відгукнулися брати Крикуненки – Андрій і Станіслав. Зреагував Віктор Васильович Чумаченко, він ніколи не залишається осторонь, завжди переймається. Руслан Федорович Згривець також одразу перерахував кошти. Зверталися до всіх з проханням виділити однакову суму – 5 тисяч. Але найбільше ця подія схвилювала нашого Сергія Вікторовича Ткачова. Він допоміг нам, взявся за цю справу і довів її до кінця. Саме завдяки небайдужим фермерам було придбано цей прилад нічного бачення або тепловізор. І передано у військову частину, тож сьогодні хлопці вже користуються ним. До речі, тепловізор дуже хороший, хлопці казали. І зараз він їм, як ніколи знадобився, відправили на Луганщину.

- Чому військова частина звернулася саме до вас, в Аджамську громаду?

- Тому що саме у цій частині дуже багато наших хлопців. Тож, звичайно, до нас, а до кого ж вони будуть звертатися? Вражає те, що з інших сіл надходять допомоги великі, від сільських громад. А ми ходимо кошти в баночки збираємо.

- Чи відчуваєте ви, як представник ветеранської ради, якісь зміни після реформи децентралізації?

- Відчуваємо тільки зміни, які внесла ця ковідна пандемія. Ми багато чого не можемо робити зараз, того, що робили раніше. Але ми, наприклад, на добровільній основі, об’єдналися з організацією учасників АТО і інтернаціоналістів, військових, у нас відбулося злиття. Тож тепер працюємо у такій дружній спілці. Але, на жаль, не можемо зробити те, що б ми хотіли. Отакі справи.


Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: