​Аджамська та Гурівська громади готуються до завершального етапу розробки стратегії розвитку

09.08.21 10:00

Робочі групи Аджамської та Гурівської громад в процесі написання стратегій розвитку громад вийшли на черговий етап, який передбачає завершення роботи над документом та презентацію його громаді.

Аби якісно підготуватися до такого важливого кроку представники Аджамської та Гурівської громад 29-30 липня взяли участь в онлайн-семінар на тему «Діяльність робочої групи з розробки проєкту стратегії розвитку громади. Порядок проведення четвертого засідання робочої групи»». Навчання проводили Денис Абрамов та Віктор Бондарук, експерти Програми «U-LEAD з Європою» з розробки стратегій місцевого розвитку.

- Стратегія розвитку громади – це важливий документ для кожної територіальної громади. По-перше, під час розробки стратегій представники громад можуть оцінити сильні та слабкі сторони, побачити переваги та недоліки. По-друге, під час роботи над проблемними питаннями учасники робочої групи перетворюють їх у завдання, які далі трансформують в проєкти. На кожному етапі громади отримують менторську підтримку експертів Програми «U-LEAD з Європою». Наразі робочі групи готуються до четвертої заключної стратегічної сесії, саме про це і йшла мова під час дводенного семінару, - розповів Олег Яременко, керівник Кіровоградського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Практичні завдання, які вирішувалися учасниками тренінгу стосувалися презентації результатів роботи над матрицею стратегічних цілей та завдань стратегії. Також представники громад вчилися оформлювати технічні картки завдань проектів, обговорили форми та способи збору проєктних ідей, а також на практиці визначати індикатори цілей та завдань. Як неодноразово наголошували експерти, індикатори мають бути вимірювані, а завдання та проектні ідеї реалізовуваними.

Під час семінару Денис Абрамов висловив сподівання, що у жовтні кожна з громад матиме свою стратегію розвитку і дев'ять місяців такої копіткої та важливої роботи не будуть витрачені даремно.

Зазначимо, що навчальний семінар проходив на базі Запорізького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» для представників 12 громад з Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької та Кіровоградської областей. Ці громади були виграли конкурсний відбір Програми та отримали можливість розробити свої Стратегії за допомогою експертів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: