Вітаємо ансамбль "Кумоньки"

08.07.21 10:00

Вітаємо учасниць народного фольклорного ансамблю "Кумоньки", які брали участь в обласному святі фольклору "Невичерпні джерела". Цьогоріч фестиваль проходив дистанційно, але це не зменшує його важливості та якості представлених творчих доробків.

Саме
свято було започатковано у 1984 році управлінням культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації спільно з обласним Центром народної творчості з метою подальшого збереження, відродження та розвитку народних традицій, звичаїв, обрядів, активізації творчої діяльності аматорських фольклорних колективів.

Обласне свято фольклору «Невичерпні джерела» відбувається один раз на два роки у два тури. Перший (відбірний) тур проходить протягом березня-травня під час районних свят фольклору, на яких організаційні комітети рекомендують кращі фольклорні аматорські колективи, окремих народних виконавців, троїстих музик до участі у другому (заключному) турі в червні на обласному святі.

«Невичерпні джерела» традиційно проводяться саме на Трійцю безпосередньо у наймальовничіших куточках природи краю. Тому й обумовлені на них фольклорні театралізовані дійства з використанням фрагментів народних обрядів весняно-літнього циклу, де звучать народні легенди, історичні, чумацькі, стрілецькі, колискові пісні, а також пісні родинно-побутової та соціально-побутової тематики, народні пісні національних меншин, які проживають на Кіровоградщині.

Учасники свята демонструють самобутній репертуар, зберігають манеру виконання, стиль і костюми, характерні для даної місцевості!



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: