​Емоції через край: в Аджамці відбувся фестиваль «Голос-діти» Кропивницького району!

05.07.21 14:24

Об’єднатися заради мистецтва – найкраща ідея, що приносить радість та задоволення і дітям, і дорослим. А оскільки творчість, зазвичай, не має меж, то, наприкінці червня, в Аджамському Будинку культури відбувся, вже традиційний, фестиваль «Голос-діти» Кропивницького району. Сюди з’їхалися кілька десятків учасників з кількох територіальних громад – Аджамської, Великосеверинівської, Соколівської, Катеринівської та Первозванівської.

Цього року організацію заходу взяла на себе Вікторія Ступнікова, директорка Будинку культури села Червоний Яр. Вона точно знає, що коли є бажання та натхнення, завжди можна знайти підтримку та однодумців, щоб втілити у життя будь-яку ідею. Про переможців, поважне та професійне журі, небайдужих спонсорів та усіх, завдяки кому це свято стало можливим, пані Вікторія розповіла нашому інтернет-виданню.

- Пані Вікторіє, вітаю з успішним проведенням фестивалю. Хвилювання та організаційні моменти позаду, тож можна насолоджуватися емоціями і чудовими спогадами. Кому передали естафету, представник якої громади виборов перемогу?

- Так, емоції через край, а хвилювання нарешті позаду. Естафету передали до Соколівської територіальної громади, яка, за умовами конкурсу, зустрічатиме фестиваль на своїй території вже наступного року. Гран-прі для них виборола Діана Агафонова.

- Скільки загалом було учасників?

- Загалом 47 учасників, це дуже пристойно для районного фестивалю. Та головне, що всі залишилися задоволеними, не тільки переможці. Хоч фестивалі – це тяжко, але і приємно водночас. Дивлячись на цих діток які приїхали, радіє серце і співає душа. Для нашої громади така кількість учасників була неочікуваною, але ми впоралися, дякуючи спонсорам.

- А спонсорів було багато?

- Ви знаєте, багато не байдужих людей. Генеральним спонсором фестивалю цьогоріч була агрофірма "Відродження", генеральним директором якої є Руслан Федорович Згривець. Ми йому надзвичайно вдячні. Підтримали нас також Сергій Вікторович Ткачов, директор ТОВ "Олден-К", Віталій Володимирович Чумаченко, директор ТОВ "Чумак", Наталія Морква, директорка АФ "Іскра", Олеся Фоменко, завідувачка кафе "Паняночка" Фоменко Олеся забезпечила діток морозивом, а смачною випічкою пригощала Антоніна Кузніцова, яка нас дуже виручила. Я хотіла купувати круасани, а вона сама спекла кекси. Наш митець – Анатолій Фадейович Яремчук, виготовив банер та футболки з логотипом фестивалю. Завдячуючи усім цим не байдужим людям, кожен учасник фестивалю не був обділений увагою, всі отримали дипломи, нагороди та грошові премії.

- І якими ж були премії, цікаво?

- Гран-прі – 4 тисячі гривень, перша премія 1 тис грн., друга – 700 грн., третя – 500 грн. Плюс грамоти вручалися від нашого місцевого відділу сім’ї, молоді та спорту. За спонсорські кошти ми також придбали статуетки для усіх переможців фестивалю. Олександр Миколайович Сосновський, староста Червоноярського старостинського округу Аджамської громади теж виступив спонсором – придбав «золотий мікрофон» і передав його переможцю в Соколівську громаду.

- Як реагували діти на свої нагороди? Чи було усвідомлення, що вони досягли цього завдяки своєму таланту?

- Діти навіть не очікували, що будуть премії, грамоти, статуетки. Я розумію, що на сьогоднішній день це невеликі кошти, але, як я вже чула за лаштунками, дітки, спілкуються зі своїми викладачами і батьками, були дуже задоволені і вражені. Був один учасник, хлопчик з Високих Байраків, який сказав бабусі: «Це ж мої перші самостійно зароблені гроші!». Він отримав третю премію, 500 грн. Його переповнювали емоції. А бабуся його підбадьорила, що на наступний рік треба виграти більшу премію, гран-прі фестивалю. А переможниця фестивалю Діана Агафонова, коли її після оголошення запросили на сцену, була така щаслива, що з очей побігли сльози від емоцій. А потім посмішка з’явилася на обличчі у дитини, словами це просто не передати. Ніхто навіть не очікував, що будуть такі солідні премії. А Олександр Сосновський зазначив: «Я побачив на цьому фестивалі, що таке щастя». Уявляєте? Все це було на дитячих обличчях. Я вдячна Олександру Миколайовичу, що він від початку і до кінця був зі мною, підтримував. Цілий день допомагав.

- Це дійсно вражаюче – скільки людей долучилося до проведення фестивалю! У такі моменти, зазвичай, усі хвилюються, щоб нікого не забути.

- Так, є ще люди, яким я хочу подякувати. Усім членам журі, яке очолював неперевершений Сергій Дьомін, народний артист України, соліст Кіровоградської обласної філармонії, надзвичайно талановитий співак, педагог і прекрасна людина. Дякую голові Аджамської громади Тетяні Анатоліївні Зайченко, начальнику відділу освіти, культури, спорту та туризму Вадиму Нагорному за організацію та підтримку на всіх рівнях, Ларисі Бабич, директору Аджамського сільського Будинку культури, Ірині Кінші, засновниці фестивалю «Голос-діти» Кропивницького району.

- Пані Вікторіє, вам теж подяка, що ви не побоялися і взяли на себе відповідальність за це чудове свято. Складно було?

- Я задоволена тим, що все вдалося. Мені сподобалося. Якби у нас в Червоному Яру все відбувалося, а нагадаю, що переможцем третього фестивалю був Влад Іванов з нашого села, то я б кинула клич і були б в нас і галушки, і вареники, і соки, і води, і компоти. А так з Аджамки я не дуже кого знала, не розуміла, до кого звертатися за допомогою, щоб не залишитися з цим фестивалем сам на сам. Але дякую всім, хто відгукнувся, ніхто не відмовився. Ми спрацювали злагоджено. Хоча, було не просто. От, до прикладу, у нас в громаді методиста по культурі немає.

У нас є відділ освіти, спорту, культури та туризму, але методиста немає. А він має розробляти положення по фестивалю, готувати сценарій. Тож це все я робила сама. Можливо, десь щось було не так. Але навіть журі були здивовані, сказали, що не очікували такого рівня підготовки. Тому, я задоволена своєю роботою. Хоч і працюю директоркою Будинку культури, для себе відкрила, що можу робити ще багато чого, головне мати бажання.


Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: