​Жіноче лідерство як ресурс успішного розвитку громади

15.06.21 10:00

Близько 20 тисяч жінок області покращать власні знання з питань критичного мислення, медіаграмотності, послуг електронного урядування та жіночого лідерства.

Таку мету перед собою поставили активістки громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр». В ОУНБ імені Дмитра Чижевського сьогодні вони презентували новий проєкт «Жіноче лідерство як ресурс успішного розвитку громади».

Як зазначила інформаційна менеджерка проєкту, заступниця директора книгозбірні Оксана Ткаченко, дослідження, яке ОЖІЦ проводив 2020 року, виявило, що 8% мешканців області не знайомі з поняттям «гендер», 56% — не розуміють значення поняття «гендерна рівність», лише 38% респондентів вважають, що гендерна дискримінація є проблемою в Україні.

Соціологія показала, що переважна більшість (67%) жителів села — жінки, які погано знайомі навіть з основами медіаграмотності, не мають навичок критичного мислення, користування електронними ресурсами та послугами е-урядування.

Проведення у 14 територіальних громадах області просвітницької кампанії «Ми рівні» дозволить створити на базі публічних бібліотек інформаційні хаби, які покращуватимуть співпрацю представників влади, громадських організацій та ЗМІ з питань впровадження гендерної рівності.

«Ми переконані, що жіноче лідерство може стати запорукою успішного розвитку громад. На Кіровоградщині утворені 49 територіальних громад, лише десять з них очолюють жінки. При цьому більшість жителів області — жінки.

Своїм завданням ми бачимо допомогу жінкам в усвідомленні їхніх лідерських якостей та напрацюванні необхідних навичок, підтримку громадських, соціальних, професійних проєктів, які вони реалізуватимуть у своїх громадах.

Знання, якими ми вже ділимося, активістки впроваджуватимуть на місцях і навчатимуть інших членів громади», — заявила голова ОЖІЦ, керівниця проєкту, директорка ОУНБ ім. Д. Чижевського Валентина Животовська.

Валентина Животовська
Валентина Животовська
На презентації виступили заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Шеремет, президентка Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко та директорка департаменту культури й туризму Кіровоградської ОДА Уляна Соколенко.

Своїм лідерським досвідом поділилися голова Соколівської територіальної громади Інна Завірюха та голова Дмитрівської ОТГ Наталія Стиркуль.

Про інформаційні зустрічі, які вже провели у Попельнастівській територіальній громаді, розповів начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту та культурної спадщини ОТГ Михайло Ковальчук.

Підтримку у реалізації проєкту від імені департаменту соцзахисту ОДА висловила начальниця відділу сім’ї та оздоровлення дітей Вікторія Янковська.

Паралельно з презентацією проєкту в обласному центрі у бібліотеках Глинська та Григорівки Великоандрусівської громади проходили інформаційні зустрічі, на яких говорили про жіноче лідерство як ресурс успішного розвитку громади.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: