Фермери Кіровоградщини матимуть пільгу на викуп земельних ділянок

07.05.21 10:00

Сільгоспвиробники Кіровоградщини зможуть скористатися пільговим викупом земельних ділянок, отриманих на праві постійного користування, довічного успадкованого володіння, а також якщо права переоформлені у право оренди землі. Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна.

«Верховна Рада ухвалила законопроект, який реформує систему управління у сфері земельних відносин та забезпечує передачу земель державної власності у комунальну територіальним громадам. Жителі області, яким мають право постійного користування, довічного успадкованого володіння, а також, які переоформили ці права на право оренди землі, мають право придбати такі земельні ділянки у власність на виплату до десяти років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок без проведення земельних торгів», – зазначила Марія Чорна.

Вона додала, викуп буде відбуватися через громади, в межах яких знаходиться земля. У разі купівлі земельної ділянки на виплату, право власності переходить до покупця після сплати першого платежу. Як повідомлялося раніше, за минулий рік власники паїв в області отримали 1,62 мільярда гривень оплати за надання в користування своїх земельних ділянок.

Джерело: Сайт Кіровоградської ОДА



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: