​Старшокласники Аджамської громади дізналися, де вивчитися на військового

28.04.21 10:00

Днями учні загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічні працівники Аджамської, Катеринівської і Первозванівської об'єднаних територіальних громад дізналися про можливості навчання у закладах Збройних Сил України.

Захід організували онлайн фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості у рамках Декади профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє».

В онлайн-презентації виступили представники Військової академії (м. Одеса), Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів), Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (м. Київ), Інституту Військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» (м. Одеса) та Харківського Національного Університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (м. Харків).

Представники навчальних закладів розповіли про навчання у системі військової освіти в Україні, зокрема, про те, що підготовка здійснюється за державним замовленням, що гарантує кожному випускнику 100% працевлаштування, отримання офіцерського (сержантського) військового звання та призначення на військову посаду для проходження військової служби за контрактом.

Як зазначила провідна фахівчинь з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Аліна Хлопук, освітяни презентували факультети своїх навчальних закладів, професії та спеціальності, за якими проводиться підготовка військових фахівців. Діти ж отримали вичерпну інформацію про умови вступу до військових вишів у 2021 році, порядок прийому документів та терміни проведення вступних випробувань.

«Такі заходи вже стали традицією у спільній роботі служби зайнятості, представників ЗСУ та навчальних закладів. Вони сприяють свідомому вибору професії та успішному оволодінню нею», - переконана Аліна Хлопук. .

Представник Кіровоградського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитро Сухий розповів школярам про військові професії та спеціальності, які потребують Збройні Сили України сьогодні.

«Сучасний військовослужбовець повинен володіти певним багажем спеціальних знань, бути практичним, рішучим, ініціативним, готовим до ризику, наполегливим, відповідальним, переконливим, мати активну життєву позицію та розвинений інтелект», - наголосив Дмитро Сухий.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: