​Оксана Маленко: «Приємно робити людям красу!»

20.04.21 10:00
​Оксана Маленко
​Оксана Маленко

Щодня перед нашими очима мелькає чимало різних «картинок» - ми споглядаємо світ навколо, дивимось на себе у дзеркало, затримуємо погляд на людях, предметах. І дуже часто дивимось на свої руки, коли щось робимо.

Гарний вигляд нігтів – це не тільки про красу. Манікюр – це, звісно, косметичний обробіток нігтів і пальців. Але саме слово походить від латинського «manus», що означає кисть і «cure» - догляд, тобто означає певні процедури, що запобігають хворобам і допомагають надати рукам, а відповідно й нігтям, красивого й доглянутого вигляду.

Ми розпитали про захоплення манікюром мешканку Аджамки Оксану Маленко, яка розповіла сайту «Аджамка.Інфо» багато цікавого.

- Розкажіть, будь ласка, про себе – де народилися, навчалися, працювали?

- Я народилася у далекій Вірменії, у місті Єреван. Так склалось, що родина переїхала до села Аджамки, адже коріння мого батька - саме звідси. Тому з двох років я проживаю в Аджамці. Навчалась тут, у рідній Аджамській школі, де тепер і працюю вчителем хімії та біології. Дуже люблю дітей та свою роботу.

- Опишіть, будь ласка, що саме ви робите? Як почалося це Ваше захоплення?

- Я змалечку мала хист до малювання, що, мабуть, і спонукало зайнятись ще і справою «для душі» - манікюром. Займатись манікюром професійно не планувала, спочатку вивчала цю справу лише для себе. Проте, з часом знайомі, рідні та друзі зацікавились моїми роботами, і це підняло мій дух і бажання розвиватись у цій галузі.

- Чи підтримує вас родина у цій роботі?

- Я маю прекрасну сім'ю: чоловіка та донечку. Саме вони є моїм стимулом, опорою і підтримкою. Моє захоплення манікюром триває вже майже шість років. Наразі я працюю після роботи та на вихідних, і це дійсно віддушиною! Приємно робити людям красу, і це взаємно.

- Чи користується це попитом у вашому населеному пункті, чи більше звертаються люди з інших сіл, містечок? Що їм цікаво, що замовляють?

- Моїми клієнтами є більшість колег-педагогів, дівчата як із мого села, так і з прилеглих сіл, а ще з міста Кропивницького, Одеси, Києва. Кожна клієнтка є унікальною, і кожна має свій смак, обирає різні дизайни.

- Як є сучасні тенденції, мода, тренди у вашій галузі?

- З мого досвіду, мешканки міст у більшості полюбляють відтінки одного тону: "нюд", пастельні, або ж класику - червоні відтінки, французький манікюр. Сільські ж мешканки мають абсолютно різні естетичні смаки – від яскраво зеленого і блискіток – до спокійного бежевого. Нюанси залежать від настрою і темпераменту людини.

Я переконана, що бажання жінки зробити собі манікюр витікає із бажання мати красивий вигляд, як то кажуть, «до кінчиків нігтів». І я щаслива від того, що, будучи серйозним педагогом, можу дозволити собі робити красу нігтям, а головне – відновлювати душевну рівновагу!


Розмовляла Вікторія Талашкевич




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: