Вітряна віспа: Як вчасно вияти?

02.04.21 10:00

Піклуючись про дітей та батьків, Аджамський дошкільний навчальний заклад "Білочка" поширює інформацію Управління ДПСС в Кіровоградській області щодо поширення такого інфекційного захворювання, як вітряна віспа.

Випадки хвороби, пише заклад у Фейсбуці, вже є і серед вихованців цього закладу. Тому дитсадок просить всіх своєчасно звертатись до сімейного лікаря, і нагадує, що в
ітряна віспа – це вірусна хвороба, під час якої на шкірі та слизовій оболонці з’являються сверблячі пухирці. Вона легко передається повітряно – крапельним шляхом.

Збудник хвороби – фільтруючий вірус – дуже летючий та рухливий, він може проникати крізь вікна, двері, щілини у стінах, з поверху на поверх, з приміщення у приміщення. Але він нестійкий за межами організму людини. Збудник вітряної віспи швидко гине, він не передається через третю особу та речі. Інкубаційний період хвороби від 11 до 21 доби.

Дитина, що перехворіла на вітряну віспу, набуває стійкого імунітету. Хворий заразний для оточуючих приблизно протягом 7 днів: з дня, що передує появі пухирців, і до їх підсихання.

Які симптоми?

  • незначне підвищення температури;
  • слабкість, головний біль;
  • висип: дрібні червоні сверблячі прищики, що перетворюються на пухирці, потім підсихають і утворюють струпи;
  • висипка з’являється групами протягом декількох днів, тому одночасно можна бачити різні її елементи.

  • Тому кожного дня оглядайте висип, переконайте дитину, що не можна розчухувати пухирці, бо це може призвести до появи рубців, або викликати повторну інфекцію. І будьте здорові!



    Коментарі

    Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
    Напишіть ваш коментар
    Коментар: