Дванадцять тисяч гривень зібрали для "Затишної оселі" у Кропивницькому

25.03.21 10:00

Всесвітній День переробки Кропивницький відзначив масштабним ярмарком виробів, створених із джинсової тканини, що була у використанні. Вироби продавали, щоб зібрати гроші для будиночку "Затишна оселя", котрий працює в Аджамці.

Джинсову тканину у вигляді своїх штанів, спідниць, інших виробів протягом майже місяця приносили всі бажаючі містяни у Гончаренко центр, а далі кравчині, котрі навчаються у Професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі пошили із матеріалу понад півтори сотні красивих та зручних речей. Тож, у Всесвітній день переробки – 18 березня, - на площі біля Кропивницької міськради продавали брелоки, сумки і подушки, рюкзаки, панамки і корсети, сарафани, накривки на стільці та прикраси для волосся, а ще ключниці, сумочки для косметики та пенали.

До проекту також активно долучилися викладачі та студенти профільних спеціальностей Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Мова про молодь, котра опановує технології виробів легкої промисловості та буде у майбутньому вчителями трудового навчання та технологій. Вони гуртом зібралися на фізико-математичному факультеті і привезли на ярмарок багато класних виробів, корисних в ужитку!

Ціна на вироби стартувала від 20 грн. – за такі гроші можна було купити підставку під стакан, або простенький пенал з джинси. На кожному товарі був свій цінник, а гроші покупці клали у спеціальні опломбовані скарбнички. Ці кошти збиралися на потреби притулку для стареньких «Затишна оселя».

За результатами ярмарку було зібрано 12 104 гривні, що є чудовим результатом, каже директорка будиночку «Затишна оселя» Валерія Кривошапка.

"Ми хочемо подякувати всім, хто долучився до благодійного ярмарку "Правильна джинса" - і організаторам, і всім людям, які принесли джинси, і дівчаткам, які пошили чудові речі, і всім-всім, хто придбав ці речі. Ця сума дає нам можливість замінити старі кроваті в чоловічій кімнаті на нові більш зручні. Ми щасливі, адже 2,5 роки з відкриття ми не мали змоги мати зручні кроваті для хлопців. Коли зробимо кроваті, то обов'язково викладем фото, щоб всі могли порадіти разом з нами!", - каже пані Валерія.

Ярмарок
також привернув увагу до важливості, корисності та престижності професії кравчині. Дівчатка, котрі шили речі для ярмарку, пройшли якісну виробничу практику та вправлялися у продажі речей і відчули значимість своєї професії, каже директорка Професійного ліцею сфери послуг і торгівлі Людмила Снєжко. Після ярмарку залишилося ще зо три десятки речей, котрі можна придбати, завітавши до Гончаренко центру, каже директорка установи Вікторія Талашкевич. Центр працює за адресою: вул. Велика Перспективна, 4а, другий поверх.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: