​Шукачі роботи із Аджамки дізнавалися про послуги служби зайнятості онлайн

10.02.21 10:00

Днями фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості спільно з представниками Центру надання адміністративних послуг Аджамської сільської ради для незайнятих мешканців громади було проведено онлайн-зустріч.

Організатор поставили собі за мету обговорити проблемні питання зайнятості сільських мешканців, а також поінформувати про діяльність служби зайнятості та послуги, які вона надає, у т.ч. й у період карантину.

Фахівчиня центру надання адміністративних послуг Аджамської сільської ради Олена Лошакова повідомила, що до виконавчого комітету звертаються чимало громадян, які піднімають питання сфери зайнятості. «Для нас дуже важливо, щоб кожен мешканець громади мав роботу, а їхня праця була оформлена на законних підставах», – зазначила фахівчиня.

Фахівці центру зайнятості надали незайнятому населенню загальну інформацію про стан місцевого ринку праці та перспективи працевлаштування громадян, які проживають на території громади. Шукачам роботи надана інформація про послуги служби зайнятості, зокрема щодо можливості стати учасниками громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Під час заходу лунало чимало запитань, серед яких: умови та порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу, призначення допомоги по безробіттю та необхідного переліку документів; можливості отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності.

Цікавою для присутніх виявилася й інформація про автоматизований сервіс «Електронна черга», який доступний на порталі державної служби зайнятості, та за допомогою якого користувач має можливість самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на відвідування до будь-якого центру зайнятості чи філії.

Окрім цього, у рамках заходу, бажаючим надавалися індивідуальні консультації з елементами мотивації особи до активної поведінки на ринку праці, а також з юридичних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням і підбором кадрів.

Звертаючись до шукачів роботи, фахівці центру зайнятості зупинились на важливості для них легального оформлення трудових відносин з роботодавцем. Зазначалося, що згода на роботу без оформлення трудових відносин або з виплатою зарплати «у конверті» – це ризик залишитися без оплачуваної відпустки, без оплати лікарняних у разі тимчасової непрацездатності, без страхового стажу для обчислення пенсій та без матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Проведення таких заходів – це важливий крок до якісного адресного вирішення проблеми зайнятості. Організатори заходу, служба зайнятості та сільська рада, домовилися про наступні подібні зустрічі, завдяки яким мешканці отримують потрібну та актуальну інформацію, адже бажання безробітних, органів самоврядування та служби зайнятості єдине: робота, що приносить задоволення.


Джерело: Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: