​Аджамська громада почала розробку стратегії розвитку до 2027 року

27.01.21 15:54

У січні запрацювала робоча група в Аджамській громаді, яка займається розробкою Стратегії розвитку громади на 2021-2027 роки.

Під час перших засідань учасники та учасниці розглядали ключові принципи та складові процесу стратегічного планування, затвердили план своєї діяльності, почали підготовку соціально-економічного аналізу громад та до проведення опитування жителів.

Розробляти Стратегії розвитку громаді допомагає Денис Абрамов, експерт Програми «U-LEAD з Європою» з розробки стратегій місцевого розвитку у Кіровоградській, Дніпропетровській та Запорізьких областях України. Нагадаємо, що наприкінці 2020-го року громда виграла конкурсний відбір Програми «U-LEAD з Європою» та отримала можливість розробити свої Стратегії за допомогою фахівців.

«Упродовж 2021 року громада зможе посилити свою спроможність завдяки розробці Стратегії розвитку у співпраці з найкращими експертами Програми з питань стратегічного планування. Наша допомога є менторською, яка спрямовує команду громади у відповідне русло, бо основну роботу щодо збору інформації, опитувань, формування аналітичної бази даних, пріоритетів розвитку тощо громада має виконати самостійно. Адже саме так можна розробити Стратегію, яка стає свідомою частиною життєвого простору громади і планів її розвитку», - розповів Олег Яременко, керівник Кіровоградського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, що Програма "U-LEAD з Європою" підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: