​Аджамська громада вкотре ініціює придбання МРТ для обласної дитячої лікарні

19.01.21 10:00

Наприкінці грудня Аджамська сільська рада ухвалила рішення про Звернення до Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради щодо забезпечення та придбання МРТ «Софія» для КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня», - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

Поштовхом чергового звернення до обласної влади стала одна з програм циклу "Лікарня майбутнього", де було озвучено проблему відсутності в лікарні апаратів МРТ та СКТ для проведення повної діагностики маленьких пацієнтів закладу.

У вже згаданому рішенні Аджамської сільської ради міститься ініціатива звернутись через Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України звернутись до голів територіальних громад та громадських організації з метою консолідувати зусилля навколо вирішення питання.

Нагадаємо, у 2019 році електронна петиція «Народний томограф «Софія» щодо придбання магнітно – резонансного томографа набрала рекорду кількість голосів мешканців області.

«Це була єдина в історії області електронна петиція, яку підписала рекордна кількість голосів мешканців області. Адже всі ми батьки і прекрасно усвідомлюємо необхідність проведення своєчасної медичної діагностики дітей, саме на території спеціалізованого медичного закладу. Коли мова йде про життя і здоров’я дитини важлива кожна хвилина, а не витрата годин у пошуках і поїздках по іншим лікарням. Нині ми сподіваємось, що спільними зусиллями і підтримці громад - членів АМУ та громадськості, розумінню і реальним крокам обласної влади ми досягнемо, поставленої у 2019 році мети. Я вважаю, що придбання МРТ для обласної лікарні – один реальних кроків реалізації гарантії покращення надання медичних послуг, які очільники й депутати обласної та місцевих рад давали своїм виборцям, -зазначила коментуючи рішення сільської ради Тетяна Зайченко, голова Аджамської громади, - у травні 2019 року після розгляду петиції постійна комісія з питань бюджету обласної ради інформувала про намір рекомендувати ОДА внести зміни в головний кошторис Кіровоградщини 2019 року аби забезпечити обласну дитячу лікарню необхідним обладнанням. Нині ж ми знову констатуємо, що обласна лікарня не має МРТ».



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: