Мешканці Аджамської громади залишилися без можливості слухати дротове радіо

13.01.21 10:00

Тисяча жителів Кіровоградської області, у тому числі мешканці Аджамської ОТГ, залишилися без можливості слухати дротове радіо. З 1 січня ”Укртелеком” припинив надавати цю послугу у 8 областях, серед яких Кіровоградська – розповів Суспільному речник підприємства Михайло Шуранов. В обласних центрах радіо працюватиме.

Згідно даних ”Укртелекому”, у 2016 році дротове радіо слухали 13 тисяч жителів Кіровоградської області, у 2019 році – 4700, на 1 січня 2021 року – кількість абонентів становить 2,5 тисячі. За словами Михайла Шуранова, в Україні кількість абонентів протягом 5 років зменшилася уп’ятеро і становить майже 200 тисяч.

”Давно ця послуга не є масовою. І у тих областях, де кількість абонентів дуже мала, ми припиняємо передачу сигналу. Перша причина – це недостатній попит, тобто відмова абонентів від цієї послуги. Друга причина – це використання застарілого обладнання, яке споживає велику кількість електроенергії”.

Михайло Шуранов сказав, що в обласних центрах дротове радіо працюватиме. Місячна вартість цієї послуги – 30 гривень. За його словами, ремонт застарілого передавального обладнання часто неможливий через те, що неможливо знайти комплектуючі.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: