​Олександр Корнета: «В першу чергу маємо звертати увагу на віддалені території – у них більше проблем»

09.12.20 10:00

Перспектив для розвитку Аджамської територіальної громади дуже багато, але вони не використовуються на повну потужність. У цьому переконаний новобраний депутат місцевої громади Олександр Корнета. Про що ще народний обранець розповів кореспонденту інтернет-видання «Аджамка.Інфо», читайте далі.

Олександр Корнета
Олександр Корнета
- Пане Олександре, цієї осені ви стали депутатом Аджамської територіальної громади. Місцеві мешканці довірили вам своє майбутнє. Що можете сказати про нинішній стан справ на цій території, чого не вистачає, що треба змінювати чи вдосконалювати, на вашу думку?

- Я гадаю, що на даному етапі у нас існує проблема з надходженням коштів до бюджету сільської ради. Його можна було б значно збільшити, наприклад, шляхом створення нових робочих місць. Покращення потребує ймісцева інфраструктура. Але загалом, перспектив розвитку Аджамської територіальної громади дуже багато, проте вони не використовуються на повну потужність. Саме тому, маючи досвід роботи в органах державного управління і в сфері агропромислового виробництва, я бачу багато перспектив. Саме тому і вирішив балотуватися у депутати Аджамської громади. Хочу допомагати вирішувати ці проблеми.

- Ви згадали про свою професійну діяльність. Розкажіть, будь ласка, про себе. Ви родом з Аджамки? Де навчалися, чим займаєтеся?

- Народився в Аджамці, тут же навчався у школі. Потім вступив до технікуму механізації сільського господарства. Закінчивши його у 97-му році, здобув кваліфікацію бухгалтера. Вищу освіту здобув у КІСМі, за спеціальністю - економіст. Чотири роки працював у місцевому колгоспі. Потім пішов працювати в районну державну адміністрацію, був спеціалістом у казначействі. З 2006-го року працюю в управлінні агропромислового розвитку. Спочатку займав посаду заступника начальника, а потім був призначений його керівником.

- Отже, ви економіст. До того ж, маєте досвід роботи в державній структурі, що пов’язана з агропромисловою сферою. Ваша професійна діяльність ідеально підходить для сільської місцевості. Тож, з огляду на свій досвід, скажіть, чи реально розподіляти бюджетні кошти рівномірно, не обділяючи села, що віддалені від центру? Чи отримуватимуть вони необхідне фінансування, чи вирішуватимуться їх проблеми?

- Я гадаю, що, треба піклуватися про усіх мешканців усіх територій – не ділити на центр і віддалені території. Хоча, в першу чергу, треба звертати увагу таки на віддалені території, адже у них більше проблем. Як не крути, а в центрі територіальної громади краще розвинена інфраструктура, тож люди знаходяться в кращих умовах.

- До речі, щодо інфраструктури. Які зміни будуть відбуватися? І взагалі, в якому все це стані і чого чекати місцевим мешканцям?

- Ми знаходимося у перехідному періоді, тому чітко зрозуміти, як саме воно далі буде, саме в нашій громаді, ще неможливо. Адже раніше фінансування соціальної сфери відбувалося з районного бюджету, а тепер це все ляже на плечі місцевої громади. Тому ця ситуація зараз має ретельно вивчатися. Маємо шукати шляхи для покращення і для раціонального використання коштів. Але думати, перш за все, про наповнення бюджету громади.


Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: