​Чарівниця Галина Смиченко та її твори мистецтва

30.11.20 10:00

Коли малій дитині потрапляє до рук той чи інший побутовий предмет – ложка, книжка, кришка від каструлі – вона починає з ним гратися. Придумувати нові іпостасі, незвичайне використання. Так часто і мистецтво постає із всім звичних речей, коли талановита людина починає незвично застосовувати вже звичні всім речі.

От як мешканка села Аджамка Галина Смиченко, котра щодня створює красу зі всім знайомого джгута. Дякуючи внучці пані Галини, з якою редакція сайту «Аджамка.Інфо» познайомилася в Інстаграмі, ми розпитали Галину Миколаївну про її життя і хобі.

- Розкажіть, будь ласка, де Ви народилися, навчалися, ким і де працювали протягом життя?

- Я народилася я в Росії, закінчила там перший клас, а потім переїхала до Аджамки. Тут закінчила школу і далі навчалася у технікумі деревообробки.

- Як виникло це ваше хобі – робота зі джгутом?

- У молоді роки в Аджамському будинку піонерів я проводила майстер-класи для дітей із випалювання по дереву та ліпленню з соломи. Потім працювала на різних посадах. І з часом саме на вироби із джгута мене надихнули мої діти, бо мені дуже хотілося робити для них подарунки власноруч.

- Що саме зі джгута Ви робите? Чи берете участь у виставках? Даруєте роботи чи продаєте?

- Із джгута я роблю дуже багато виробів: оформлюю ним фото-рамки, оброблюю вази для квітів, роблю підставки під гаряче, а також красиві цукерниці, не кажучи вже про зручні органайзери для шкільних зошитів, журналів та багато іншого. На жаль, у виставках участі ніколи не брала. Натомість майже всі свої роботи я дарую рідним та близьким, але іноді можу зробити і на замовлення.

- Якими ще видами творчості хотілося б займатися? Розкажіть про свої плани на новорічно-зимові свята?

- Зараз почала опановувати техніку виробів із фоамірану. Це дуже цікаво, і мене надихає на нові ідеї. Час від час обмінюємося думками щодо ручної роботи зі знайомими майстринями, котрі, як і я, творять для душі. От на новорічні свята починаю робити верхівки та іграшки на ялинку, тож кожного сезону – щось новеньке!



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: