​День пам'яті жертв голодоморів

28.11.20 10:00

У минулому сторіччі українці пережили голод 1921-1923 років, 1932-1933 років і голод 1946-1947 років.У тім серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливо сумне місце займає Голод 1932-1933 років.

Кожного року Аджамська громада вшановує пам'ять загиблих від голоду 1932-1933 років, тож і цього року на цвинтар до святої могили жертвам голодомору, зійшлися жителі села.

Після покладання квітів до пам'ятника жертвам голодомору з короткою скорботною промовою до присутніх звернулася Тетяна Зайченко, Аджамська сільська голова, яка закликала ніколи не забувати ті страшні сторінки історії українського народу.

Учителі Аджамської школі від учнів принесли квітку-незабудку, символ пам'яті жертв голодомору та репресій, яких зазнав український народ. Вчителька Галина Чорна пояснила історію квітки незабудки, як символу Голодомору.

Сьогодні, у суботу на вікнах у будинках українців спалахують свічки – знак вічної пам'яті про жертви голодомору та репресій, яких зазнав наш український народ. Запаліть свічку як спомин про тих, хто загинув від голоду, вшануйте їхню пам’ять!

Джерело інформації: Аджамська бібліотека




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: