​Ароматне мистецтво Марінни Данилової

25.11.20 10:00

Якби ми вас запитали, які повсякденні речі можна перетворити на предмети мистецтва, чи прийшло б вам у голову, що це мило і свічки? Ще десять-п’ятнадцять років тому навряд чи, але зараз все більше людей захоплюються створенням ароматних свічок, красивого мила чи саше із українськими квітами і травами. З однією такою майстринею, котру звати Маріанна Данилова і яка мешкає у селі Аджамка, ми й записали розмову.

Маріанна Данилова
Маріанна Данилова
- Пані Маріанно, розкажіть будь ласка про себе - де народилися, навчалися, як почалося Ваше захоплення хенд-мейд?

- Народилася я у місті Кропивницький, але від самого народження проживаю у селі Аджамка, тут закінчила школу. Потім навчалася у філії Київськогоо національного університету культури і мистецтв, яка працює у Кропивницькому. Захоплення хенд-мейд прийшло до мене зненацька. Але я вважаю себе творчою людиною, тож мені завжди подобалося створювати всілякі гарні і незвичайні, але водночас практичні та потрібні речі.

- Ви робите мило, свічки, саше з натурального воску. Що з цього Вам подобається створювати найбільше?

- Сказати, що щось одне мені подобається робити найбільше, я не можу, так як я люблю створювати все, у що вкладаю часточку своєї душі.

- Що надихаєте Вас у роботі? Звідки черпаєте ідеї?

- Знаєте, на створення всіх виробів мене надихає, у першу чергу, природа нашого краю, бо з неї я беру багато необхідних елементів. Наприклад, збираю і засушую квіточки, листочки і багато іншого. Чимало ідей, звісно, черпаю з інтернету, але більшість ескізів створюю сама, бо кожен виріб чи то свічка, чи то саше, повторити відтворити один-в-один неможливо.

- Як Ваша родина ставиться до такого захоплення?

- У цій творчості моя родина мене дуже підтримує і допомагає. Наприклад, мої донечки чи не щодня збирають і приносять мені якісь штучки для творчості.

- На Вашу думку, чи можете ця справа бути такою, що повністю забезпечує Вас і матеріально, і водночас дарує задоволення від роботи?

- Я вважаю, що ця справа може забезпечувати мене повністю і морально і матеріально, хоча у мене є ще й підтримка нашої великої родини.

- Які плани у майбутньому? Можливо, хочете опанувати нові техніки, матеріали, напрямки?

- Щодо планів на майбутнє, то, звичайно, я хочу розвиватися і досягати більших успіхів. Хочу опановувати нові техніки, придбати більше якісних та сучасних матеріалів.

- Що цікавого готуєте для клієнтів у найближчі місяці?

- На Різдвяні та Новорічні свята буду робити гарні свічки із кольорової вощини для затишку у кожній оселі. Робитиму мильні набори на замовлення у новорічній тематиці. А ще будуть ароматні саше із гілочками ялинки та шматочками фруктів, вирощених, зібраних та висушених власноруч.

Шановні друзі, рекомендуємо підписатися на профіль Маріанни в Інстаграмі: https://instagram.com/svechisashe_mylo



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: