​Тетяна Зайченко запитує депутатів ​

20.11.20 10:00

Голова новоствореної Аджамської громади Тетяна Зайченко приєдналась до Всеукраїнського флешмобу "Запитай Нардепа", який ініціювала Асоціація міст України.

Тетяна Зайченко
Тетяна Зайченко
Очільниця громади акцентувала, що ухвалення законопроєкту №3801 призведе до того, що велика частина громад не зможе скористатися плодами реформи та отримати з державної у комунальну власність землі, про які йдеться в Указі Президента №449/2020.

«Контроль, дійсно, за землями потрібен, але самий головний контролер – це громада»,- наголосила у своєму зверненні Тетяна Зайченко.

Передбачені законопроєктом норми, у разі їх запровадження, здатні зупинити абсолютно увесь процес прийняття рішень місцевими радами з питань розпорядження землями - переконані представники Асоціації Міст України. Адже практично нереально зібрати 2/3 голосів депутатів місцевої ради, як це пропонується законопроєктом №3801, на підтримку рішень з земельних питань, і такі питання стануть інструментом політичних протистоянь, а не забезпечення прав громадян. У зв’язку з цим, законопроєкт несе реальні загрози блокування реалізації Президентського курсу на поглиблення задекларованих реформ.

Докладніше про позицію представників органів місцевого самоврядування за посиланням: https://bit.ly/3kslIKk



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: