​Футбол по-веселівськи: на поле виходять і хлопці, і дівчата!

04.11.20 10:00

Гра у футбол – знайома з дитинства кожному поколінню. Це не просто корисно для здоров’я, це важливо для формування особистості дитини – навчитися взаємодіяти з командою, проявити характер, дотримуватися правил на полі та в житті. Чи легко тренувати дитячу футбольну команду знає Анастасія Олійник.

Анастасія Олійник
Анастасія Олійник
- Анастасіє, розкажіть трохи про себе.

- Народился в Кропивницькому. За першою освітою я психолог, а нині вже другий рік навчаюся в магістратурі педуніверситету на тренера. Також навчалася при Федерації футболу України на тренера, маю категорію С.

- Як так сталося, що тренуєте саме дитячу футбольну команду, ви цього прагнули?

- Я займалася футболом, була суддею. Потім хотіла стати тренером, дійсно, йшла до цього. А чому у Веселівці, бо мій чоловік звідти, а я там працювала психологом в школі, півроку. Нині треную групу діток в місті, від ДЮФК «Спартак», а тепер ще й у Веселівці.

- Ви їздите у Веселівку?

- Так, я приїжджаю у Веселівку. Ми спочатку зробили опитування в селі, чи матимуть попит ці заняття. І, виявилося, що це хороша ідея, є бажаючі займатися футболом.

- Скільки діток до вас приходить, яка матеріальна база, чи взагалі реально тренувати футбольну команду в селі. Поле, форма, інші витрати – де берете? Хто допомагає – спонсори чи батьки?

- Зараз це батьки. Поки що тренуємося на центральному сільському стадіоні. В подальшому тренування плануються на базі школі.

- Діти тільки вчаться чи вже грають матчі з іншими командами?

- З вересня вони тільки почалися тренування, тому це поки що тільки навчання.

- Дітки якого віку ходять на тренування?

- У мене з другого по сьомий клас. При чому ходять і хлопчики і дівчатка.

Анастасія Олійник
Анастасія Олійник
- Які плани? Чого прагнете – розвивати команду, брати участь в матчах?

- Спочатку я хотіла, щоб відвідували дітки з Веселівки, Аджамки, Байраків, але, оскільки така ситуація з карантином, то поки що це тільки Веселівка. В подальшому хочу, звісно, розширювати, щоб було більше діток. Розділяти їх по вікових категоріях – це важливо. Щоб мати можливість їздити на всеукраїнські змагання, бо там є вікові обмеження.

- Скільки діток тренується зараз?

- Зараз орієнтовно 15 дітлахів приходять. Тренування відбуваються два рази на тиждень.


Записала Ася Цуркан, фото надала героїня



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: