​Політичні лідери громади: Лідія Кліщевська

22.10.20 14:03

Сайт «Аджамка.Інфо», з огляду на місцеві вибори, що наближаються, записав інтерв’ю із людиною, яка заявила про свої наміри балотуватися у депутати Кіровоградської обласної ради, округ №6. Це Лідія Іванівна Кліщевська, кандидатка від партії «Слуга Народу».

Кандидитка у депутати Кіровоградської обласної ради
Кандидитка у депутати Кіровоградської обласної ради
- Лідія Іванівна, розкажіть трохи про себе – де народилися, навчалися, працювали?

- Я народилась у селі Грузьке Кіровоградського району, Кіровоградської області. Громадянка України. Зараз живу у місті Кропивницький, заміжня, маю доньку та сина. У 1965 – 1968 рр. навчалася в Кіровоградському кооперативному технікумі ім. .П.Сая за спеціальністю «Товарознавство продовольчих товарів». У 1978-1985рр. навчалася у Київському інституті народного господарства ім. Д.С. Коротченка за спеціальністю «Товарознавець» вищої категорії. З 1968 по 1971 hjrbпрацювала на посадах товарознавця, економіста, заступника голови правління Грузщанського сільського споживчого товариства.Потім завідувала складом, була товарознавцем і начальницею торгівельного відділу Кіровоградської міжрайонної бази Облспоживспілки. У 1984-1995 рр. працювала на таких посадах, як товарознавець, начальник торгівельного відділу Уссурійської міжрайбази Приморського крайспоживспілки. І вже коли повернулася додому, то була заступницею голови правління Кіровоградського райспожив товариства, а у 1999-2017 рр. – Головою правління. На сьогоднішній день я економіст Кіровоградського райспоживтовариства та очолюю ОСББ «Прем’єр».

- Розкажіть про свої цінності – з чим йдете до людей?

- Мої життєві принципи – справедливість, законослухняність, відкритість до людей. Я йду на вибори, бо прагну змінити наше місто. Моя робота буде побудована на таких пріоритетах - відповідальність влади, розвиток економіки, створення нових робочих місць, підвищення рівня життя малозабезпечених сімей та пенсіонерів.

- Як Ви вважаєте, яким чином мають працювати депутати обласної ради на користь громади?

- Депутатський корпус та виконавчий комітет мають стати єдиною командою, працювати на благо Кіровоградщини. Бюджет має бути прозорим, контролюватися громадою, розподілятися відповідно до потреб конкретного району. Повинна бути дієва підтримка новоствореним ОТГ. Не обійтися і без створення сприятливого середовища для ведення бізнесу. Нам потрібне залучення іноземних інвестиції, пошук грантів та партнерів для розвитку громади. Це можливо тільки за умови ефективного використання земель та комунального майна.

- З якими проблемами, звернення, запитами приходять до Вас люди?

- Громадян всієї області турбує якісне покриття доріг, чітке маркування пішохідних переходів та їх належне освітлення. Я переконана, що це суттєво знизить небезпеку для пішоходів та аварійність для водіїв. Це ж життя людей! Нам також вкрай потрібна оптимізація громадського транспортного сполучення між районами та обласним центром. Поруч з цим повинна вестися ретельна санітарна очистка територій об’єднаних громад, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, покращення гідрологічного режиму існуючих водойм. Люди скаржаться на відсутність води і дорогі енергоносії, тому здійснення заходів із енергозбереження та відновлення мереж зовнішнього освітлення, а також проведення поточних ремонтів, де це необхідно, мають бути у фокусі уваги.

- Очевидно, і молодь, і люди поважного віку мають різне бачення успішного майбутнього громад. Як бути з цим викликом?

- Я думаю, що є речі, котрі всіх об’єднують. Всім потрібне належне медичне обслуговування, підтримка громадської безпеки та правопорядку, створення Центрів дозвілля та розвитку молоді. Я буду відстоювати заборону несанкціонованого закриття закладів медицини, освіти та культури. Працюватиму над тим, щоб проводився благоустрий парків, скверів, зелених зон. Щоб громади мали і розвивали свій туристичний потенціал. Я не звикла обіцяти нездійсненного і зараз не буду. Я завжди говорила своїм дітям – будь-яку проблему можно вирішити, якщо ти не один. Завжди і скрізь потрібна команда однодумців. На виборах 25 жовтня від нашого спільного рішення залежить професійність і досвідченість наступного складу депутатів обласної ради. Вірю, що разом ми подолаємо всі труднощі і побудуємо комфортну громаду!


Записала Ірина Пересунько



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: