​Валентина Силкіна:«Через поганий інтернет в селі, діти почали більше ходити до бібліотеки»

19.10.20 10:00

Погане інтернет покриття у селі Червоний Яр не біда, коли є така бібліотека! Сьогодні вона є справжнім осередком культурного життя села, адже тут проходять різноманітні заходи як для дітей, так і для дорослих. Детальніше про все це розповідає Валентина Петрівна Силкіна.


- Скільки років працюєте у бібліотеці? Чи є якісь клуби за інтересами?

- В бібліотеці я працюю 35 років, з кінця грудня 1982 року. Клуби у нас за інтересами, спільно зі школою. Дітки при бібліотеці займаюця художнім читанням, приймають участь в обласних заходах, таких як "Книголюб", "Книгоманія" та ще багато інших. В цьому році це була "Книгоманія", ми возили в район хлопчика - Іллю Большакова, - який зайняв друге місце.


- Бібіліотека завжди знаходилась у цьому приміщенні?

- Так, завжди, це її постійне місце. Тут у нас і доросла і дитяча бібліотека. Буває, ми тут різні заходи проводимо, поки наш клуб в ремонті і там нема як зібратись. Запрошуємо людей і проводимо заходи спільно бібліотекою. Заходи робимо постійно зі школою та Будинком Культури, так що дітки ходять постійно до бібліотеки. З одного боку, навіть краще, що в нас поганий інтернет, адже діти зі школи йдуть до бібліотеки.


- Як з новими надходженнями книг? Хто допомагає з придбанням літератури?

- Нові надходження у нас завдяки обмінному фонду та обласній бібліотеці. Приходять книги, але не можна сказати що дуже цікаві. А так, спонсори допомагать - дуже допоміг фермер Віктор Переверзєв, він дав кошти і я придбала книги для дітей і для дорослих. Руслан Згривець теж допомагає, виділяє кошти на придбання книг. Ось нещодавно, 14-го жовтня на День Захисника України, ми вітали наших учасників АТО, і якраз Руслан Федорович виділив кошти, щоб ми купили подарунки і всіх привітали.

Записав Олександр Нікітін, фото – Вікторія Талашкевич



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: