​Центр з надання адміністративних послуг – на користь Аджамської громади

14.10.20 10:00

Шлях до створення Центру з надання адміністративних послуг в Аджамській громаді почався ще восени 2018-го року. Тоді команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила третій раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП.

Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала понад триста заявок чи не з усіх областей України та відібрала 151 заявку для подальшого аналізу спроможності громад та розробки Технічних Завдань для створення чи модернізації ЦНАП. До списку потенційних учасників програми тоді увійшли Приютівська ОТГ, Дмитрівська ОТГ та Аджамка.

Навесні 2019-го року кожну громаду зі списку відвідали уповноважені спеціалісти Програми «U-LEAD з Європою» і разом із місцевими експертами складали для Аджарки Технічне Завдання для ЦНАПу із розподілом зобов’язань між Програмою та громадою. І вже у червні було підписано Декларацію про наміри.

Станом на весну 2020-го року сайт "Голос Громади" з посиланням на Кіровоградську ОДА повідомив, що в області вже функціонує 26 ЦНАПів в одинадцяти органах місцевого самоврядування Кіровоградщини, у тому числі в Аджамській сільській раді. Видання уточнює, що реалізація проєкту зі створення Центру надання адміністративних послуг в Аджамській сільській раді Кропивницького району триває, але всі ЦНАПи мають розпочати функціонування до кінця 2020 року.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: