Приманки з вакцинами проти сказу для диких тварин скидатимуть з літаків

03.10.20 12:00

Від сьогодні на всій території Кіровоградщині з літаків скидатимуть приманки з вакцинами проти сказу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області. Таким чином в області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного транспорту.

Будь ласка, не чіпайте приманки і не переміщуйте їх!

Приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Планується охопити площу понад 19 280 кв. км та розповсюдити понад 960 тисяч приманок. Приманки з вакциною розкидатимуть над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області поза територіями населених пунктів. Завдяки проведеній імунізації має бути створено імунітет проти сказу та благополучне середовище, вільне від захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними носіями збудника інфекції. Тривалість кампанії з пероральної імунізації проти сказу залежатиме від погодних умов.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: