​Початок навчального року – чи готові сільські школи?

01.09.20 10:00

Вже від сьогодні у міських та сільських школах Кіровоградщини та України розпочнеться новий навчальний рік. Навчальний процес в них, через різні можливості, відрізняється.

Чи готові сільські школи до прийому дітей, кореспонденти сайту «Аджамка.Інфо» поцікавилися у Ольги Арсієвич, депутатки сільської ради села Аджамки, яка вчителює у місцевій школі, викладаючи математику.

Ольга Арсієвич, фото з сайту вчительки
Ольга Арсієвич, фото з сайту вчительки
- Пані Ольго, скажіть, будь-ласка, чи готова школа до початку навчального року?
- До початку навчального року ми готові. Відділ освіти нас повністю забезпечив засобами захисту – антисептиками, захисними масками. Вже розроблена схема, як діти мають заходити до школи і виходити з неї, щоб мінімізувати контактність.

- Що думаєте про формат дистанційного навчання – наскільки він відповідає вимозі надання високого рівня якості освіти дітям?
- Ви знаєте, для міста це, можливо, непоганий формат. А от для села все трохи складніше. Не всі діти у нас вдома мають комп’ютери чи інші гаджети, не кожна сім’я може собі дозволити інтернет. А якщо ще й родина багатодітна, має кількох школярів, одночасно навчатися їм удома ще складніше.

Цей навчальний рік буде для сільських шкіл особливо непростим, втім колективи навчальних закладів Аджамської громади готові до нових викликів і мають талант та досвід, щоб зустріти їх з честю та забезпечити учнів і учениць необхідними знаннями.

Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: