​Художник, чиї роботи є в колекціях за кордоном, живе у притулку для стареньких в Аджамці

31.07.20 14:00

У притулку для стареньких в Аджамцi «Затишна оселя» мешкає художник, повідомляє CBN. Володимиру Остроухову – 73. Народився на Далекому Сходi. Разом із батьком-військовим переїхав на Кiровоградщину. Писати почав з п’ятого класу. Працював художником-оформлювачем. Скiльки створив картин – не пам’ятає.

«Я вчився так собi, а більше малював» – каже він. Сюжети, якi зображує художник, народжуються в його уявi. Переживши особисту драму, став переносити на полотна тему трагізму й самотності. А ще любить створювати пейзажi.

«Менi здавалося, це доступнiше, але насправдi це складно», – зауважує художник. По-особливому на творчість митця надихає осiнь. Каже, підіймає настрiй i створює ефектнi пейзажі.

«Осiнь – це найкраща пора. Особливо на Кiровоградщинi», – зазначає митець. Всі рідні Влодимира Остроухова пішли з життя раніше від нього. Коли лишився зовсім один, попросив пасинка відвезти його світ за очі: «Кажу, вези мене куди завгодно, мені вже до печінок все дістало. Сусiди лаються – в мене собака, вони на собаку, собака заляканий став».

На запитання, де нині собака, схиляє голову: «Мабуть, здох. Спанієль був». «Приїхав він, такий був… суворий. Я тодi не знала, коли він оформлювався до нас. Потiм я зайшла в iнтернет, дiйсно, побачила його роботи, що вони продавалися i за кордоном, i вони виставлялися, менi стало дуже цiкаво. Ну i такий творчий, цiкавий, як я кажу, з перчиком», – розповідає засновниця притулку «Затишна оселя» Валерiя Кривошапка.

Часто художник картини дарує. Якщо й продає – 50 відсотків заробленого віддає притулку. Тут уже вирішили, як витратять гроші.

«Я запропонувала, що на ці грошi куплю фруктовi дерева, i, коли цi дерева лишаться, а його вже не буде, це буде світла пам’ять про таку прекрасну людину», – ділиться планами Валерія Кривошапка. Грошi не головне, вважає художник. Головне – душевний спокiй, i щоб картини подобалися.

«Щоб роботи подобалися, щоб у мене не пропадав iнтерес до моїх робіт, i це головне», – говорить Володимир Остроухов. Митець вже задумав сюжет наступної картини – жіноче обличчя в обрамленнi чорнобривцiв. А ще малюватиме Аджамку, де нині живе.

Текст Лілії Кочерги, фото Григорія Зуба, джерело - CBN




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: